Chris Isaak
MP3 MÜZİK

First Comes The Night

Always Got Tonight

Forever Blue

Chris Isaak

Beyond The Sun

Speak of the Devil

San Francisco Days

Christmas

Baja Sessions

Heart Shaped World

Chris Isaak kimdir

Chris J. Isaak (26 Haziran 1965, Stockton,Kaliforniya tam adı Christopher Joseph Isaak) ABD'li pop, rock şarkıcısı ve söz yazarıdır. Wicked Game, Baby Did A Bad, Bad Thing ve Life will go on en çok bilinen parçalarıdır. Aynı zamanda aktör olarak da çalışmıştır.Isaak müzik hayatına, üniversiteden mezun olduktan sonra, Silvertone grubunu kurarak başladı. Gitarist James Calvin Wilsey, basçı Rowland Salley ve baterist Kenny Dale Johnson oluşan bu grup, yoluna hep Chris Isaak ile devam etti. Solo çalışmalarında da bu müzisyenlerle çalışan Isaak'in ilk albümü Silverstone 1985 yılında Warner Bros şirketinden çıktı. Bu albüm, olumlu eleştiriler almasına rağmen, satışlarda pek başarı elde edemedi. Bundan iki yıl sonra kendi adını taşıyan ikinci albümü Isaak'in daha iyi tanınmasına yardım etti. Isaak, bu albüm çıktıktan sonra aktörlüğe soyundu. Jonathan Demme'in yönettiği 1988 yapımı Married To The Bob filminde önemli rollerden birini üstlendi. Daha sonra Wild at Heart ve Kuzuların Sessizliği filminde oynadı. 

Sanatçının müzik kariyeri 1989 yılında çıkardığı Heart Shaped World albümüyle biraz daha sağlamlaştı. "Wicked Game" parçasının 45'lik olarak çıkmasıyla tam anlamıyla atağa geçti. Bu parça aynı zamanda Wild at Heart film müzikleri arasında da yer alıyordu. «Wicked Game» listelerde ilk 10'a girdi. Parçanın başarısı albüme de yansıdı; Heart Shaped World bir milyondan fazla sattı. Bu albümü 1993'te San Fransisco Days, 1995'te Forever Blue takip etti. Bu albümler de tıpkı Heart Shaped World gibi piyasaya çıkar çıkmaz değil, bir sene kadar sonra yüksek satışlar elde etti. 

Diskografi

Silvertone (1985)

Chris Isaak (1987)

Heart Shaped World (1989)

Wicked Game (compilation) (1991)

San Francisco Days (1993)

Forever Blue (1995)

Baja Sessions (1996)

Speak of the Devil (1998)

Always Got Tonight (2002)

Christmas (2004)

Live in Australia (2008)

Mr. Lucky (2009) 

Filmografi

Married to the Mob... The Clown (1988)

The Silence of the Lambs... SWAT Commander (1991)

Twin Peaks: Fire Walk with Me... Special Agent Chester Desmond (1992)

Little Buddha... Dean Conrad (1993)

Grace of My Heart... Matthew Lewis (1996)

That Thing You Do!... Uncle Bob (1996)

Blue Ridge Fall... Emerson Cotswold (1999)

A Dirty Shame... Vaughn Stickles (2004)

The Informers... Les Price (2009) 

TelevizyonFriends... Rob Donnen (Season 2, Episode 12, 1996)

From the Earth to the Moon... Astronaut Edward White II (1998)

The Greatest... Himself (50 Sexiest Video Moments, 2003)

Ed... Jamie Decker (Season 3, Episode 20, 2003)

The Greatest... Himself/Host (100 Greatest Videos, 2003)

The Chris Isaak Show... Himself (2001-2004)

American Dreams... Roy Orbison (Season 2, Episode 14, 2004)

The Late Late Show with Craig Ferguson... Michael Caine in Space (Season 2,Episode 177, 2006)

Great Performances Jerry Lee Lewis: Last Man Standing Live... Himself (2007)

Australian Idol... Himself (Season 6, 9-10 November 2008)

The Chris Isaak Hour... Himself/Host (2009-Present)