Fulden Uras
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Fulden Uras  Kimdir

Fulden Uras (6 Haziran 1968, İstanbul), Türk şarkıcı ve oyuncu 

6 Haziran 1968 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Fulden Uras'ın öz babası eski bürokrat Mutlu Otman'dır. 13 yaşında iken babası başka bir kadına aşık olup annesini ve kardeşlerini terk etti. 2 kız kardeşi vardır. Annesi Müge Akkoyunlu 2017 yılı Temmuz ayında vefat etmiştir. Fulden Uras, Petek Dinçöz'ün kuzenidir. Lisede okurken bir gazetenin düzenlediği yarışmada yüz güzeli seçildi.

Erkekçe Dergisi'ne verdiği cesur pozlarla meşhur Kadınlar" adlı sinema filminde Şemsi İnkaya ile başrolde oynayarak sinema oyunculuğuna başladı.

1991 yılında assolist olarak sahneye çıktı. Birçok sinema filminde oynadı.

Fulden Uras; Kadir İnanır, Sezer İnanoğlu, Gökhan Şükür, Vatan Şaşmaz, Durmuş Çevik, Murat Parasayar, İsmail Özkan, Tolga Erkanlı, Bahadır Cingöz ile uzun süreli birliktelikler yaşadı.

Bağırsak kanserine yakalandı, uzun süre tedavi gördü.

Fulden Uras, "Hayaller Gerçek Olsa" derneğinin kurucusu ve dernek üzerinden Kelebek hastalığı bulunan çocuklar için yardım kampanyası yürüten bu derneğin başkanlığını yapmaktadır.

2007 yılından itibaren birlikte olduğu Burak Buluç, Fulden Uras'a 2014 yılında evlenme teklifi etti.

Diskografi:

Belliydi Zaten (1995)
Bensiz Olsun (2000)
Cici (2004)
Nelere Dayandı Bu Yürek (2006)

On (2009)
Filmografi:
1993 Ana Yüreği
1992 Yalnızız
1991 Dağ Çiçeği
1991 Umutsuz Yollar
1990 Kanımdaki Şeytan
1990 Mağrurlar/Yaralı Kalp
1990 Yalı
1990 Yalızlar
1990 Üç Arkadaş
1989 İlk Aşk
1989 Kilyos Cinayeti
1988 Gemileri Yakmak
1988 Kara Zindan
1988 Kırmızı Fistan Mor Kadife
1988 Kızın Adı Fatma
1988 Tek Başına
1988 Yaşarken Ölmek
1987 Asılacak Adam
1987 Aşığım Aşık
1987 Benim için Ağlama
1987 Benimsin
1987 Gönülden Gönüle
1987 Hafız Yusuf Efendi
1987 Ortak
1987 Serbest Kürsü Hüsnü/Cici Kızlar
1987 Son Yüz Elli Metre
1986 Ölüm Avcısı
1986 Öldüren Dakikalar/Deniz
1986 Hatıram Olsun
1986 Ah Bu Kadınlar 

SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon