Laura Pausini
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler

Single'lar

Laura Pausini Kimdir

Laura Pausini (Doğum: 16 Mayıs 1974)
Kariyerine 1987'de yayınladığı ilk albümü "I Sogni Di Laura" ile başlayan ve 1993'de katıldığı Sanremo Muzik Festivalinde («La solitudine» şarkısı ile) kazandığı birincilik sonrası başlayan müzikal kariyerinde toplam 30 milyon albüm satışı gerçekleştiren ve bir de Grammy Ödülleri kazanan ilk İtalyan kadın şarkıcıdır. Şarkılarını Latin pop, soft rock, pop tarzında söyleyen İtalya'nın popüler şarkıcısı İtalyanca, İspanyolca, İngilizce, Fransızca ve Portekizce şarkılar yapmaktadır.
1974'te İtalya'da doğan Laura Pausini, müzisyen olan babasının da desteğiyle küçük yaşta müzikle ilgilenmeye başladı. 8 yaşındayken babasının sahne aldığı mekanlarda ona sesiyle eşlik eden küçük Laura, 13 yaşındayken babasının prodüktörlüğünde kaydedilen "I sogni di Laura" albümüyle profesyonelliğe adımını attı. Albüm, tamamen eldeki imkânlarlarla hazırlanmıştı. Dolayısıyla ses getirmesi beklenemezdi. Laura'ya esas başarıyı 1993'te katıldığı ve "La Solitudine" adlı parçayı seslendirdiği Sanremo Müzik Festivali getirdi. Yarışmada birinci olan sanatçı, hemen Warner Bros İtalya'nın ilgisini çekti ve ardından gelen plak anlaşmasıyla ilk albümü Laura Pausini'yi 1993'te müzik dünyasına tanıttı. Albüm, İtalya'da olduğu kadar Fransa ve Hollanda'da da başarlı oldu.
İkinci albüm "Laura" 1994'te müzik marketlerin raflarında yerini aldı. Bu albümün başarısı da ilkini aratmadı ve bu sayede plak şirketi Laura'ya şarkılarını İspanyolca seslendirmesi için teklifte bulundu. Böylece, 1994'te ilk iki albümden seçilen 10 şarkının İspanyolca versiyonlarından oluşan bir albüm hazırlandı. Laura Pausini'nin şöhreti İspanyolca'nın hüküm sürdüğü ülkelerin tamamını etkisi altına almaya başlamıştı. O tarihten itibaren sanatçı, çıkardığı albümlerin İspanyolca versiyonlarını da kaydetmeyi ihmal etmedi. Daha sonrasında bazı şarkılarını İngilizce, Portekizce ve Fransızca olarak da seslendirdi.
Sanatçının ilk İngilizce şarkı denemesi, hit parçası "La Solitudine"ye geldi. 1995'te "The Loneliness" adıyla İngilizce olarak kaydedilen şarkı beklenen ilgiyi görmedi. O zaman dek Amerika'da sesini duyuramamış olan Laura, 1999'da baş rollerini Kevin Costner ve Paul Newman'ın paylaştığı Message in a Bottle filminin soundtrack'inde Richard Marx'la birikte "One More Time"ı seslendirdi. Aynı sene, Luciano Pavarotti sanatçıyı her yıl düzenlenen "Pavarotti and Friends" konserine davet etti ve ikili birlikte bir aria seslendirdi. Pavarotti ve Laura, aynı konser için 2003'te tekrar bir araya geleceklerdi. Laura, 2000 senesinde ayrıca bir diğer soundtrack çalışması olan Pokémon 2000: The Power of One için "The Extra Mile" isimli parçayı kaydetti.
2002'de ünlü prodüktörler Parick Leonard ve John Shanks'ın yardımlarıyla ilk İngilizce albümünü çıkartan sanatçı, bu albümden çıkan ilk single'ı "Surrender" ile Billboard dans listesinde 1 numaraya çıkmayı başardı. 2004'te çıkan "Resta In Ascolto" albümünün İspanyolca versiyonu Latin Grammy Ödülleri'ne aday gösterildi.Sonra ise La Madrastra adlı bir filmin şarkısını söyledi.2005'te Latin Grammy, 2006'da ise Grammy Ödülü alan sanatçı, bu başarıyı elde eden ilk İtalyan kadın sanatçı oldu.
15 senelik kariyerinde 35 milyonluk satış rakamı ve 170 platin plak sığdıran sanatçı, son olarak "Lo Canto" adını verdiği albümle hayranlarını bir kez daha sevindirdi. Dünya çapında 2 milyondan fazla kopyası satılan albümün İspanyolca versiyonu bir kez daha Latin Grammy Ödülü'ne layık görüldü. Pausini, bu ödülü ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti'ye adayarak merhum sanatçıya duyduğu saygıyı bir kez daha dile getirdi.

Laura Pausini 

Diskografi

  • 1993 - Laura Pausini
  • 1994 - Laura
  • 1996 - Le cose che vivi/Las coas que vives
  • 1998 - La mia risposta/Mi respuesta
  • 2000 - Tra te e il mare/Entre tú y mil mares
  • 2001 - The best of Laura Pausini: E ritorno da te/Lo mejor de Laura Pausini: Volveré junto a ti
  • 2002 - From the Inside
  • 2004 - Resta in ascolto/Escucha
  • 2006 - Io canto/Yo canto
  • 2008 - Primavera in anticipo/Primavera anticipada
  • 2011 - Inedito/Inédito
  • 2013 - 20 - The Greatest Hits/20 - Grandes Éxitos

Ödüller

  • World Music Ödülleri 1994 ve 2003 En İyi Satan İtalyan sanatçı,
  • Birçok kez yüksek satışlardan dolayı Platinum Europe Award
  • 2005 Latin Grammy Ödülleri En iyi Kadın Pop Vocal Album , "Escucha" albümü ile.
  • 2006 Grammy Ödülleri En İyi Latin Pop Album .
  • Laura Pausini 2002, 2006 and 2007'de 4 kez "Víveme", "Volveré junto a ti", ve "Como si no nos hubiéramos amado" şarkıları ile "Ascape Latin Award" ödülü aldı.
  • Pausini ayrıca Premio Lo Nuestro ödülünü 1995'te En İyi çıkış yapan sanatçı olarak 2006'da ise En İyi Kadın Sanatçı olarak almıştır.
  • 2006 - Billboard Latin Müziği Ödülleri ödülü, "Víveme" şarkısı ile.
  • Pausini Grammy Ödülleri alan ilk İtalyan kadın sanatçıdır.
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon