Metin Şentürk
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler

Metin Şentürk Kimdir

Metin Şentürk (d. 16 Mayıs 1966; Fatih, İstanbul), Türk şarkıcı. Dünya Engelliler Vakfının başkanlığını yapmaktadır 

16 Mayıs 1996 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Türk şarkıcı. Dünya Engelliler Vakfının başkanlığını yapmaktadır. Birçok albüm çıkaran şarkıcı 87-88 yıllarında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nı bitirmiştir. 

16 Mayıs 1966 tarihinde Fatih, İstanbul'da doğmuştur. Üç yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucunda gözlerini kaybetmiştir. Öğrenim hayatına İstinye'de bulunan, görme engelliler için eğitim veren okulda başlamıştır. Lise döneminde Büyükçekmece Lisesi'nde gözleri tamamen gören öğrenciler ile birlikte okumuş ve İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'na girmiştir. 1987-1988 yılında konservatuvarı bitirmiştir.

Metin Şentürk 2 Nisan 2010'da dünyanın en hızlı görme engelli sürücüsü olmayı başarmıştır. Ralli sürücüsü olan Volkan Işık'ın radyo yardımıyla GAP Havaalanı'nda Ferrari F430 sürmüştür. Metin Şentürk 303.62 km/h hıza ulaşmayı başarmıştır. Daha önceki resmi rekor İngiliz Mike Newman'a aittir. (284 km/h)

Siyasi yaşamı
Şentürk Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olmuştur.

Diskografi

  • Elimdeki Fotoğrafın, (1987 - Yaşar Kekeva Plak)
  • Bırakma Beni, (1991 - Yaşar Kekeva Plak)
  • Allah Biliyor, (1992 - Raks Müzik)
  • Yaktın Beni, (1993 - Raks Müzik)
  • Sana Aitim, (1995 - Raks Müzik)
  • Son Nokta, (1996 - Raks Müzik)
  • Dünya Güzeli, (1997 - Raks Müzik)
  • Sahte Dünya, (1999 - Prestij Müzik)
  • Hazinem, (2000 - Prestij Müzik)
  • Yolun Yarısı,(2001 - Şentürk Müzik)
  • Dönmem Gerek,(2002 - Şentürk Müzik- Mod Müzik)
  • Kalpten Kalbe,(2003 - Avrupa Müzik)
  • Masal,(2006 - Seyhan Müzik)
  • Zamanda Yolculuk,(2008 - Seyhan Müzik)
  • Metin Şentürk ile Türk Sanat Müziği, (2009 - Seyhan Müzik)
  • Bana Sen Lazımsın, (2012 - Seyhan Müzik)
  • Kelebek , (2015 - DMC)
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon