Müşerref Akay
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümleri 

Müşerref Akay Kimdir

(1952, İstanbul ) Türk şarkıcı ve oyuncudur. Manken Şenay Akay'ın da halasıdır

Hayatı

Müşerref Akay 1952'de İstanbul'da doğmuştur. Çerkez kökenlidir ve aslen Balıkesirlidir. Annesi Nebahat Akay'dır. Şeref adında erkek kardeşi vardır.

Akay, 14 yaşında Hürriyet gazetesinin açtığı ses yarışmasına katıldı. Aynı yarışmaya Selami Şahinde katıldı, orada onunla tanışıp iyi arkadaş oldular.

Eski eşi Mahmut Tezcan sayesinde şöhrete kavuşmuş bir Türk sanat müziği şarkıcısıdır.

1971 yılında Yılmaz Güney'in 'Baba' filmiyle sinema oyunculuğuna başladı.

1983 yılında Mahmut Tezcan yapımcılığında yapılan "Türkiyem" filminde başrolde oynadı. O yıllarda "Türkiyem" şarkısı ortalığı kasıp kavurdu, onun tanınmasını sağladı.

1984 yılında başrolünde Yılmaz Güney'in olduğu "O'na Çirkin Kral Derlerdi" sinema filminde Müşerref Akay da rol aldı.

Evlilikleri :

1.eşi: 1969 yılında Mahmut Tezcan ile evlendi. Tezhan ve Halil İbrahim Tezcan adlarında iki oğlu var. Ocak 1985 ayında boşandı.

2.eşi: İkinci birlikteliğini tekstilci İlhan Kaprol ile 1991 yılından 1994 yılına kadar yaptı.

3.eşi: 2000 yılının yazında Azeri Ekber Gence ile evlendi. Şişli Evlendirme Dairesi'nde gerçekleşen nikahı Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül kıydı. Telsim Ortaköy bayii olan Ekber Gence ve Müşerref Akay'ın şahitliğini Tamer Yiğit ile Nejdet Aksalı üstlendi. 2003 yılında boşandı.

4.eşi: 16 Ocak 2009 tarihinde sigortacı Emin Atalay ile evlendi. Nikah şahitliğini Adnan Şenses yaptı. 2012 yılında boşandı.

Albümleri :

  • 19XX - Müşerrref Tezcan - 3 - Seda Kaset 1612
  • 19XX - Müşerref Tezcan - Dilek 2117
  • 1975 - Müşerref Tezcan (Sarkofon 145), Kaset
  • 1975 - Müşerref Tezcan - (Uzelli 244), Kaset
  • 1976 - Müşerref Tezcan - 3 Minareci Almanya 3219, Kaset
  • 1976 - Müşerref Tezcan - 3 / Ulu Önder Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar- Türküola Almanya 0665, Kaset
  • 1977 - Müşerref Tezcan & Adnan Şenses- Türküola Almanya 0767, Kaset
  • 1977 - Müşerref Tezcan -LP Altın Seri 1
  • 1979 - Müşerref Tezcan - LP Altın Seri 79
  • 1979 - Müşerref Tezcan (Akay) - Beni Canımdan Ayırdı , Kaset
  • 1984 - Gitti Gidiyor - Uzelli Almanya 1108, Kaset
  • 1986 - Yıldız Tezcan & Müşerref Akay / Canım Canım - Minareci Almanya 4339, Kaset
  • 1986 - Sevda Yolları - Uzelli Türkiye 1158, Kaset
  • 1988 - Müşerref Aka) - Beri Gel
  • 1990 - Müşerref Akay - Paris Konseri , Kaset
  • 1991 - Müşerref Akay - Ala Gözlüm , Kaset
  • 1991 - Müşerref Akay - Aklım Sende, Kaset
  • 1997 - Gece Kirpikli Kadın / Mega Mix Türkiyem - Spotek 0039, Kaset
  • 2003 - Müşerref Akay - Gidiyorum
  • 2007 - Müşerref Akay- CCM Prodüksiyon 2010 - Müşerref Akay - Türk Sanat Müziği - Arşiv Serisi

Filmografi

  • 1984 - O'na Çirkin Kral Derlerdi (Sinema Filmi)
  • 1983 - Türkiyem (Binnaz) (Sinema Filmi)
  • 1977 - Yuvanın Bekçileri (Zeynep) (Sinema Filmi)
  • 1973 - İhanet (Oya) (Sinema Filmi)
  • 1973 - Zalim Avcı (Senem Kız) (Sinema Filmi)
  • 1973 - Meryem (2) (Meryem) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Vurma Zalim Vurma (Ela) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Merhaba Tatlım (Zeynep) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Kopuk (Sevim / Serpil) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Kara Doğan (Kına) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Elif İle Seydo (Elif) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Acı Sevda (Zeynep) (Sinema Filmi)
  • 1971 - Cehenneme Bir Yolcu (Müşerref) (Sinema Filmi)
  • 1971 - Alaeddin'in Lambası (Prenses Nazlı) (Sinema Filmi)
  • 1971 - Baba (Nil) (Sinema Filmi)
  • Müzik ekibi
  • 1975 - İnce Memed Vuruldu (Şarkılar) (Sinema Filmi)
  • 1973 - Zalim Avcı (Şarkılar) (Sinema Filmi)
  • 1972 - Hayatımızın En Güzel Yılları (Şarkılar) (Sinema Filmi)
  • 1971 - Cehenneme Bir Yolcu (Şarkılar) (Sinema Filmi)
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon