Nurhan Damcıoğlu
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler

Nurhan Damcıoğlu Kimdir

1 Mayıs 1941 doğumlu sanatçı Nurhan Damcıoğlu tiyatro, sinema oyunculuğunun yanı sıra ses sanatı ile birlikte Kanto müziklerin duayenidir. 9 yaşında Devlet Tiyatrosu Çocuk Bölümünde tiyatro eğitimi almaya başlayan Nurhan Damcıoğlu aynı zamanda bale dersleride almıştır.

9 Yıl Radyo Çocuk Kulübünde çalışmış ve 16 yaşından itibaren Devlet Tiyatro'sunda görev almıştır. 1965 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen Nurhan Damcıoğlu aslen Karaisali Adana'lıdır.

Nurhan Damcıoğlu'nun özellikle Çadırımın üstüne şıp dedi damladı, Yangın Var, Oy Dingala ve Fındıkkurdu parçaları hafızalara kazınmış seslendirdiği en önemli eserlerdir.

Rol aldığı oyunlar

  • Merdiven (oyun) : Nazım Kurşunlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1963
  • Çalıkuşu : Reşat Nuri Güntekin\Necati Cumalı - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1962
  • Vişne Bahçesi : Anton Çehov - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1962
  • Gergedan : Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1960
  • Ekmek Parası : Félicien Marceau - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1959
  • Dışardakiler : Haldun Taner - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1957

Diskografi

  • 1974 Belki Bugün Belki Yarın
  • 1986 Zilli
  • 1992 Tut Dedi Tuttu
  • 1996 Kantolar
  • 1998 İki Tık Tık Bir Şık Şık
  • Çingeneler (Turkuola 1175)
  • Direkler Arasında 12 Koca (Türküola 1069)
  • Disco Kanto (Turkuola 1376)
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon