Selahattin Alpay

Müzik

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Devlet Sanatçısı olan Selahattin Alpay 1950 yılında Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da, liseyi ise daha sonra Ankara Akşam Ticaret Lisesi'nde bitirdi.
1967 yılında Malatya Halk Eğitim Merkezi'nde ilk müzik çalışmalarına başladı. Hocaları Mehmet Yumrutepe ve Süleyman Sökmen'den ilk müzik eğitimini aldı. Aynı yıl ilk 45'liği olan "Emo suya gider eli boş gelir"i yaptı. Askere gittiği 1971 yılında kadar 4 adet 45'lik daha yaparak müzik çalışmalarına devam etti. Vatani görevini Manisa'da bando bölüğünde yaparken, şan ve nota dersleri aldı. Askerlik sonrası 1974'de bir kamu bankasında çalışmaya başladı. Aynı zamanda Ankara Halk Evi'nde Özcan Tamer yönetimindeki koroda görev aldı. Sonraki dönemde Nida Tüfekçi, Coşkun Güla gibi Türk Halk Müziği hocalarıyla çalışmalarını sürdürdü.

 Askerliği bitirdikten sonra bir kamu bankasında çalışmaya başlamış bu dönemde Ankara Halk Evi'nde koroda yer almıştır. 1975'te girmiş olduğu Ankara Radyosu Sanatçılık sınavını kazanmıştır.

9 FİLMDE ROL ALDI


Hayatına 1981 yılından itibaren İstanbul'da devam etmeye karar vermiş ve İstanbul'a yerleşerek günümüze kadar toplam 23 kase ve cd ile birlikte 9 sinema filminde rol almıştır.
Müzik ve sanat hayatı süresinde 4 kez Yılın Sanatçısı ödülüne layık görülen Selahattin Alpay Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Solist sanatçı olarak müzik sanat hayatını sürdürmektedir.

 Evli ve bu evliliğinden iki kızı birde oğlu olan Selahattin Alpay Malatya Hekimhan İlçesine bağlı Güzelyurt Beldesi Söğüt Köyü nüfusuna kayıtlıdır.

Beğenilen türküleri ile senelerdir kendine has bir hayran kitlesi oluşturan beğenilen türkücü Selahattin Alpay özel yaşamıyla merak mevzusu oldu. 70 yaşında olan şanlı türkücü aslen Malatya doğumlu. Müzik yaşamı süresince 23 kaset yapan Selahattin Alpay'ın oynadığı 9 filmi vardır. Emine Alpay ile konutlu olan Selahattin Alpay'ın 3 tane çocuğu vardır. İşte Selahattin Alpay hakkında merak edilenler...

Selahattin Alpay kimdir: Selahattin Alpay 1950 senesinde Malatya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya'da, liseyi ise daha sonra Ankara Akşam Ticaret Lisesi'nde tamamladı.

1967 senesinde Malatya Ulus Eğitim Merkezi'nde ilk müzik çalışmalarına başladı. Öğretmenleri Mehmet Yumrutepe ve Süleyman Sökmen'den ilk müzik eğitimini aldı. Aynı sene ilk 45'liği olan "Emo suya gider eli boş kazanç"i yaptı. Askere gittiği 1971 senesinde kadar 4 adet 45'lik daha yaparak müzik çalışmalarına devam etti. Vatani görevini Manisa'da bando bölüğünde yaparken, şöhret ve anekdota dersleri aldı. Askerlik sonrası 1974'de bir kamu bankasında çalışmaya başladı. Aynı zamanda Ankara Ulus Konutu'nde Özcan Tamer idaresindeki koroda vazife aldı. Sonraki yarıyılda Nida Tüfekçi, Coşkun Güla gibi Türk Toplum Müziği öğretmenleriyle çalışmalarını sürdürdü.

1975 senesinde Ankara Radyosu Sanatçılık Sanatçılık İmtihanı'nı kazandı. İlk uzunçalarını 1976 senesinde kendi derlediği "Örenli Gelin" isimli türküyle yaptı.

1981'de müzik çalışmalarını sürdürmek için İstanbul'a geldi. İstanbul'u geldiği 1981 senesinden günümüze kadar 150'ye yakın derlemesi, 23 adet kaset ve CD çalışması, 9 adet filmi oldu. Sanat yaşamı süresince 4 defa "Senenin Sanatçısı" mükâfatını aldı.

Selahattin Alpay'ın hit olan parçalarından kimileri şunlardır; Nazike, Emo Suya Gider, Örenli Gelin, Arapatı gibi Sallar Başını, Kuyudan Su Sürüklerler, Altın Yüziğim Kırıldı, Ahlatın Başındayım, Çakmak Çakmağa Geldim, Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden, Yollar Seni Gide Gide Bıktım, Tello, Çift Jandarma....

Sanat yaşamı süresince yurtiçi ve yurtdışında bir hayli solo ve kadrolu konserler verdi.

2001 senesinden bu yana T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Solist Sanatçı olarak misyonumu sürdürmektedir.

Konutlu ve ikisi kız, üç çocuk babasıdır. 1981 senesinden bu yana İstanbul'da ikamet etmektedir.

Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon