Sibel Tüzün
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Single'lar 

Sibel Tüzün Kimdir

Ayşe Sibel Tüzün, ya da bilinen adıyla Sibel Tüzün,29 Eylül 1971, İstanbul, Türk şarkıcı, besteci ve söz yazarıdır.
29 Eylül 1971 yılında İstanbul' da doğan Sibel Tüzün, 1978 yılında TRT İstanbul Radyosu Çocuk Korosu'nda ilk müzik eğitimine başladı. Orta okul yıllarında yine radyonun Gençlik Korosu'nda çok sesli müziğe ilk adımı atarak Gökçen Koray, Cenan Akın, Yücel Elmas, Hikmet Şimşek gibi öğretmenler ve koro şefleriyle çalıştı. Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde okuduğu yıllarda pop ve rock müzikle ilgilendi ve 1986 da Milliyet Liselerarası Müzik Yarışması'nda okuluna üçüncülük kazandırdı. Aynı yarışmada besteci aranjör Melih Kibar ile tanışarak reklam filmleri seslendirmeye başladı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Erol Evgin gibi birçok sanatçıya albümlerinde ve sahne çalışmalarında eşlik etti. 

1988 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Konser Şarkıcılığı Bölümüne birincilikle alınan Tüzün, klasik müzikte öğrenciliği, jazz ve pop müzikte de yorumculuğu sürdürdü. 1991 yılında profesyonel müzik yaşamına adım attı. TRT Altın Anten, Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ve Eurovision Şarkı yarışmalarına katılarak ödüller aldı.2001 Mart ayı içinde Bay Müzik' le anlaşarak "Yine Yalnızım" albümünü piyasaya sundu. 2002 yılında yapımcı olarak yine Arinna Müzik' le çalışmaya karar veren Tüzün, albümde yer alacak on şarkının da söz ve müziklerini hazırladı. "Yine Yalnızım" ile pop rock yaparak pop günlerine dönebileceğinin sinyallerini veren Tüzün, 2003 Mayıs ayı içinde piyasaya çıkan "Kırmızı" albümü ile bunu gerçekleştirdi. Albüm, "Kırmızı", "Şikayet", "Yediveren Gülü" ve "Peşindeyim" gibi hitler çıkardı. Albümde yer alan "Kırmızı", "Yediveren Gülü" ve "Hakikaten" şarkıları program yapımcısı Michael Kuyucu tarafından Yunanca'ya çevrildi.
"Kırmızı" albümüne 5 klip çeken ve bazı kliplerinin yönetmenliğini de üstlenen Tüzün, 2004 yaz aylarında ise çok daha farklı bir projeye imza attı. Türkiye'de ilk defa remikslerin, Yunanca versiyonların, video-kliplerin, klip arkası görüntülerinin ve sanatçıyla yapılmış bir röportajın yer aldığı, bir CD ve bir VCD'den oluşan Akdeniz müziği tarzındaki "Kıpkırmızı" albümü Arinna Müzik tarafından piyasaya sunuldu. 2004 yılı sonunda nota kitabı olarak da yayınlanan "Kırmızı"'nın ardından, kızı Elaya'nın doğumu için albüm çalışmalarına bir süre ara veren Tüzün, 2005 Ekim ayında yine bir ilke imza attı. İlk tekli çalışması "Seviyorum, Seveceğim", Türkiye'de ilk kez internet üzerinden MP3 formatında satışa çıktı. Albüm satış rakamlarıyla dikkat çekmiştir.

Sanatçı TRT tarafından, Atina'da düzenlenen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışmak için seçildi.2006 yılında Tüzün, 51. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Atina'da temsil etti. Söz ve müziği kendisine ait olan "Süper Star" adlı şarkıyla dikkatleri çeken Tüzün, yarışmanın 11'incisi oldu. Eurovision'un ardından İsveç, Litvanya, Finlandiya ve Yunanistan'da konserler veren Tüzün ayrıca İngiltere, İspanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs'tan albüm teklifleri aldı. 2007 Mayıs ayında ilk sinema filmi "Çılgın Dersane Kampta"da rol aldı. 2008 Ocak ayında vizyona giren film büyük başarı elde etti.
2008 yılında "Aç Telefonu" ve "Yaz Aşkı" adlı şarkıları dijital platform üzerinden dinleyicileriyle paylaştı. "Aç Telefonu"nun sözleri Zeynep Talu, Zeynep Çetinsoy'a, bestesi Lionel Richie, Enrique Iglesias, Phil Collins ve Lil'Kim gibi dünyaca ünlü sanatçılarla çalışan Marcus Brosch'a, aranjesi de dünya çapında 46 platin ve 40 altın plak ödülü sahibi, N'Sync ve Backstreet Boys'la çalışmalar yapan Toni Cottura'ya aitti.2010 Ekim ayında "Saten" albümünü piyasaya sunan Sibel Tüzün, müzik çalışmalarına yorumcu, besteci, söz yazarı ve yapımcı olarak devam ediyor. 2012 yılında Show TV 'de yayınlanan Survivor Ünlüler-Gönüllüler 'de yarışmıştır.

Diskografi

  • Stüdyo albümleri
  • 1993: Ah Biz Kızlar
  • 1995: Nefes Keser Aşklar
  • 1998: Hayat Buysa Ben Yokum Bu Yolda
  • 2001: Yine Yalnızım
  • 2003: Kırmızı
  • 2010: Saten

Diğer

  • 2000 Şarkılar Bir Oyundur / Duyuyor musun?
  • 2008 Zilli Perküsyon /Kaçın Kurası
  • 2008 Çılgın Dersane Kampta Soundtrack /Gözyaşındayım
  • 2010 Şimdi 90'lar /Kaçın Kurası
  • 2011 Eelence /Kaçın Kurası

Müzik videoları

  • "Beni Bağlamaz"
  • "Kaçın Kurrası"
  • "Sana Anlatmam Lazım"

Teklileri

  • 2005: "Seviyorum, Seveceğim"
  • 2006: "Süper Star" (Yunanca/İngilize/Türkçe)
  • 2008: "Aç Telefonu-Yaz Aşkı"
  • 2013: Saten Remix
  • 2014: "Kaç Yıldan Geçti Aradan"
  • 2014: "Le Le Le"
  • 2015: "Aşk Bize Yeter" (ft. İskender Paydaş
  • 2017: "Senden İmzalı"
  • 2018: "Anlamadın Di Mi?"

Filmografisi

  • 2007: Çılgın Dersane Kampta
  • 2012: Survivor Ünlüler-Gönüllüler (Yarışma/Show TV)

Diğer çalışmaları

  • 2009: "Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş!" (Broadway Müzikali)
  • 2009: "All That Jazz" (Selen Gülün/Sibel Tüzün projesi)
  • 2009: "Let Me Entertain You" (Sahne şovu)
  • 2010: "All That Jazz" (Burak Bedikyan/ Sibel Tüzün projesi)
  • 2010: "Histanbul" (Müzikli Oyun)
  • 2011: "Sibel Tüzün 20" (Müzik kariyerinin 20.yılı)
  • 2013: "Bir Aşk Hikayesi" (Kürşat Başar ile Sahne şovu) 
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon