Tan Taşçı
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Single'lar

Tan Taşçı Kimdir

Almanya'da, Selma ve Yusuf Taşçı'nın küçük oğlu olarak dünyaya gelen Tan, ilkokula Ankara'da, Arı Koleji'nde başladı. Lise eğitimini ise Rauf Denktaş Lisesi'nde tamamladıktan sonra polifonik korolarda uzun süre şarkı söyledi. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Korosuna katıldı. Bunun yanında şan dersleri de aldı.

Daha sonra, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Şan bölümüne girdi. Aynı zamanda halk müziği, sanat müziği gibi çeşitli korolarda ve devlet operasında görev aldı. Sahne dersleri de alan Tan, "Mürüvvetsiz Mürüvvet" adlı Türk filminde de rol aldı.[kaynak belirtilmeli] Öğrencilik yıllarında da birçok gece kulübünde ve organizasyonlarda sahne alan Tan, 13 Mayıs 2005'te tümü kendi bestelerinden oluşan "Rica Ederim" adlı ilk albümünü çıkardı ve bu albümdeki slow parçalarla adını duyurdu.

İki yıl süren ilk albüm promosyonunun ardından, Tan 2. albümü "Sözümü Tutamadım"ı Erol Köse imzasıyla sevenlerinin beğenisine sundu. Kendi şarkılarının yanında bir de Sezen Aksu ve unutulmaz besteci söz yazarı Onno Tunç eseri "Geçer"e de albümünde yer verdi.

24 Mayıs 2008 tarihinde "Yıldızlar Da Kayar" isimli sözü ve müziği Ferdi Tayfur'a ait olan şarkıyı yeniden yorumladı. 1 Haziran 2009'da ise "İşaret" adlı 4. albümünü çıkardı ve bu albümde de yine Ferdi Tayfur'a ait olan "Sanma Ki" adlı şarkıyı yorumladı.

Sanatçı 2010 yılında Taş Yürek adlı 5. albümünü, 2011 yılında Serdar Ortaç'la beraber seslendirdiği Benim Gibi Olmayacak adlı single yayınlandı. Tan 2012 yılında "İlk" adını taşıyan albümünü müzik severlerin beğenisine sundu.

Tan Taşçı 2008'de "Yıldızlarda Kayar", 2009'da "Sanma ki", 2010'da "Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun" ve 2012'de de "İmkansız" adlı şarkıları başarılı şekilde cover yapar ve verdiği röportajlarda "Yapacağım her albümde yeni bir cover şarkı koymayı düşünüyorum." şekilde demeçler verir.

2013 yılında aranjör Yasin Keleş ile birlikte sözleri Aysel Gürele ait "Ara Ara" adlı şarkıyı yeniden yorumlar.

Sanatçı "İlk" albümünden sonra 2014 yılında önce "Bırak Beni" ve sonrasında "Ağrılı Başımız" adında iki farklı single yayınlar.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

İlkokula Ankara Arı Koleji'nde bitirmiş, lise eğitimini ise Rauf Denktaş Lisesi'nde tamamladıktan sonra polifonik korolarda uzun süre şarkı söylemiştir. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Korosuna katılmıştır. Bunun yanında şan dersleri de almıştır.

Ardından, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera ve Şan bölümüne geçmiştir. Aynı zamanda halk müziği, sanat müziği gibi çeşitli korolarda ve devlet operasında görev almıştır. Sahne dersleri de alan Tan, "Mürüvetsiz Mürüvet" adlı Türk filminde Türk sinemasının Sultanı Türkân Şoray ile rol alma fırsatı yakalamıştır. Öğrencilik yıllarında da birçok gece kulübünde ve organizasyonlarda sahne alan Taşçı, 13 Mayıs 2005'te tümü kendi bestelerinden oluşan "Rica Ederim" adlı ilk albümünü piyasaya sürmüş ve bu albümden yayınladığı slow parçalarla tanınmıştır.

İki yıl süren ilk albüm promosyonunun ardından, Taşçı, 2. albümü olan "Sözümü Tutamadım"ı Erol Köse imzasıyla sevenlerinin beğenisine sunmuştur. Kendi şarkılarının yanında bir de Sezen Aksu ve unutulmaz besteci söz yazarı Onno Tunç eseri "Geçer"e de albümünde yer vermiştir.

24 Mayıs 2008 tarihinde "Yıldızlar Da Kayar" isimli sözü ve müziği Ferdi Tayfur'a ait olan şarkıyı yeniden yorumlamıştır. 1 Haziran 2009'da ise "İşaret" adlı 4. albümünü çıkarmış ve bu albümde de yine Ferdi Tayfur'a ait olan "Sanma Ki" adlı şarkıyı yorumlamıştır.

Sanatçı 2010 yılında Taş Yürek adlı 5. albümünü, 2011 yılında Serdar Ortaç'la beraber seslendirdiği Benim Gibi Olmayacak adlı single yayınlanmıştır. Tan 2012 yılında "İlk" adını taşıyan albümünü piyasaya sürmüştür.

Diskografi

Albümleri

2005 13 Mayıs 2005 Rica Ederim DSM
2007 17 Eylül 2007 Sözümü Tutamadım Erol Köse Prodüksiyon
2008 1 Temmuz 2008 Yıldızlar Da Kayar Erol Köse Prodüksiyon
2009 11 Haziran 2009 İşaret Avrupa Müzik
2010 2 Temmuz 2010 Taş Yürek Avrupa Müzik
2012 18 Haziran 2012 İlk Kaya Müzik
2015 2 Eylül 2015 Doğum Günü Poll Production
2016 4 Kasım 2016 Sevmek Yetmiyor Bazen Poll Production
2018 7 Eylül 2018 Bana Aşktan Söz Etme TCTVL

Single'ları

2011 26 Eylül 2011 Benim Gibi Olmayacak Kaya Müzik
2013 31 Aralık 2013 Çanta (Ft. Catwork Remix Engineers) DMC / T Cetveli Müzik
2014 14 Şubat 2014 Bırak Beni DMC / T Cetveli Müzik
2014 18 Ekim 2014 Ağrılı Başımız Dokuz Sekiz Müzik
2016 3 Mart 2016 Nasıl Seveceğim Poll Production
2017 22 Mayıs 2017 Nasıl Seveceğim (Ft. Catwork Remix Engineers) TCTVL
2017 23 Ekim 2017 Hata (Ft. Catwork Remix Engineers) TCTVL
2018 16 Şubat 2018 Bi' Başka Ayrıldık TCTVL
2019 25 Ocak 2019 Yalan (Akustik) TCTVL
2019 21 Haziran 2019 Hata V.2.0 TCTVL
2019 12 Temmuz 2019 Yalan (Tan Taşçı Remix) TCTVL
2020 7 Şubat 2020 Sen Üzülme TCTVL
2020 27 Mart 2020 Ezberleri Bozalım (Ft. Rubato) TCTVL
2020 1 Nisan 2020 Cumartesi TCTVL

Ödülleri

2009 İstanbul FM Müzik Ödülleri En İyi Pop Erkek Sanatçı[1]
2015 Kral Pop Tv Müzik Ödülleri En İyi Pop Erkek Sanatçı

SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon