Teoman
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Single'lar 

Albümler'in Tamamı

Teoman Kimdir

Fazlı Teoman Yakupoğlu (d. 20 Kasım 1967, İstanbul), Türk rock müzik sanatçısı ve söz yazarı.
Teoman 20 Kasım 1967 tarihinde İstanbul'un Tünel semtinde doğmuş olan şarkıcı, ailesinin tek çocuğudur.Ailesi Giresunludur. Avukat olan babası, sanatçı 2,5 yaşındayken öldü.
Ataköy Lisesi'ni bitirdi. Lisans öğrenimi için Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümüne kaydoldu ve bu bölümü bitirdi. Yüksek lisansını ise İstanbul Üniversitesi'nde kadın araştırmaları üzerine yapmak istedi ancak "Çizgi Romanda Kadının Rolü" konulu tezi beğenilmeyince yarım kaldı.
Sanatçı müzik kariyerine 1986 yılında kurduğu Mirage adlı grupta vokal yaparak başladı. Grubun dağılmasından sonra ise Mavi Sakal, Indians, Black Rose, Işığın Yansıması gibi gruplarda çalıştı ve sonra müzik kariyerine solo çalışmalarıyla devam etti. 1996 yılında Roxy Müzik Yarışması'nda Teoman'ın söylediği 'Ne Ekmek Ne De Su' şarkısı (müzik: Barlas, söz: Barlas - Teoman), en iyi beste ödülünü alırken 'Yollar' şarkısı da en iyi söz ödülüne layık görüldü.

Sanatçının ilk albümü de 1996 Ekim'inde çıktı. Yine "O" adlı ikinci albümü Universal Müzik ve NR1 Müzik etiketiyle 1998 Mayıs'ında çıktı. 4 klip çekilen "O" albümünün müzik kanallarında ve radyolarda en çok istek alan şarkıları "Sus Konuşma", "O", "Bazı Yalanlar" ve "Gemiler" oldu. 1998 ve 1999 yılında dört şarkının klipleri Kral TV kanalının Top 20 ve Top 10 listesinde 1 numaraya yükseldi. Akabinde yayınlanan üçüncü albümü Onyedi ile 2000 Mayıs'ında müzikseverlerle buluştu.
3 klip çekilen "Onyedi" albümünün müzik kanallarında ve radyolarda en çok istek alan şarkıları "Paramparça", "17" ve "İki Yabancı" oldu. 2000 yılında üç şarkının klipleri Kral TV kanalının Top 20 ve Top 10 listesinde 1 numaraya yükseldi. Aynı yıl Altın Kelebek en iyi pop sanatçısı ödülünü aldı. Sanatçı şu anda Cihangir'de oturmaktadır ve şarkılarındaki ilham kaynağının Beyoğlu olduğunu belirtmektedir. Aynı yılın Mayıs'ında piyasaya çıkarılan Onyedi albümünün "Remixler" adlı ilk remix albümü ile 2001 Haziran'ında müzikseverlerle buluştu.
23 Aralık 2007 tarihinde Söz Müzik Teoman isimli yeni albümünü çıkartmıştır. Albümde çeşitli sanatçılar Teoman'a ait şarkıları seslendirmektedir. Yine Teoman, Şubat 2009'da tamamen yeni şarkıların olduğu İnsanlık Halleri isimli albümünü piyasaya sürmüştür. Ayrıca 13 Aralık 1980 tarihinde, 17 yaşındayken idam edilen Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi Erdal Eren'in akrabasıdır.
Eren hakkında bir de "İki Çocuk" isimli şarkısını bestelemiş, 28 Mart 2010'da Açık Radyo'nun Dinleyici Destek Projesi Radyo Şenliği kapsamında özel bir program gerçekleştirmiş ve alternatif medyaya destek vermiştir. Teoman'ın şu an 9 stüdyo, 5 remix, 2 soundtrack, 1 best of, 1 konser, 1 reklam ve 1 adet de Türkiye'nin ilk best of düet albümü "Söz-Müzik: Teoman" bulunmaktadır. Teoman, Türkiye'nin önde gelen rock müzisyenlerinden biridir.

4 Ağustos 2011'de kendi web sitesinden yaptığı açıklamayla müziği bıraktığını duyurmuştur ancak 24 Kasım 2012'de yeniden müziğe döneceğini duyurmuştur. Daha sonra ise Aylin Aslım ve Şebnem Ferah ile düetlere imza atmıştır.
Aynı yıl Ahmet Kaya'nın Bir Eksiğiz adlı albümünde "Acılara Tutunmak" şarkısını seslendirmiştir. 2015'te Eski Bir Rüya Uğruna albümünü piyasaya sürmüştür. Serseri, N'apim Tabiatım Böyle, Limanında şarkılarına klip çekerek büyük ilgi görmüştür.
30 Aralık 2012 tarihinde Ayşe Kaya ile evlendi. Çift, 2015 yılının Mart ayında boşandı.

Çiftin 2013 yılında Zeyno Şazi Yakupoğlu isminde bir kızı oldu. 

Diskografi

Stüdyo albümleri

  • Teoman (1996)
  • O (1998)
  • Onyedi (2000)
  • Gönülçelen (2001)
  • Teoman (2003)
  • En Güzel Hikayem (2004)
  • Renkli Rüyalar Oteli (2006)
  • İnsanlık Halleri (2009)
  • Aşk ve Gurur (2011)
  • Eski Bir Rüya Uğruna... (2015)

Toplama albümler

  • Best of Teoman (2004)
  • Söz Müzik Teoman (2007)
  • Yavaş Yavaş (2014)
  • Koyu Antoloji (2018)

Remiks

  • Remixler (2001)
  • İstanbul'da Sonbahar Remixler (2001)
  • Remixler 1 (2001)
  • Duş Remixler (2001)
  • Ruhun Sarışın (2001)
  • Aşk ve Gurur Remixler (2001)

Video klipler

  • "İstanbul'da Sonbahar"
  • "Tek Başına Dans"
  • "Dursun Dünya"
  • "Kupa Kızı Ve Sinek Valesi"
  • "En Güzel Hikayem"
  • "Renkli Rüyalar Oteli"
  • "Ruhun Sarışın"
  • "Çoban Yıldızı"
  • "Aşk Kırıntıları"
  • "Kadınım"
  • "Duş"
  • "Rapsodi İstanbul"
  • "On Yedi"
  • "İki Yabancı"
  • "Bazı Yalanlar"
  • "Gemiler"
  • "Ne Ekmek Ne de Su"
  • "Sus Konuşma"
  • "O"
  • "Uykusuz Her Gece"
  • "Paramparça"
  • "Papatya (akustik)"
  • "Gönülçelen"
  • "Nefes Nefese"
  • "Sevişirdik Bazen"
  • "Serseri"
  • "N'apim Tabiatim Böyle"
  • "Limanında"

Filmleri ve film müziği albümleri

  • Balans ve Manevra
  • Romantik
  • Mumya Firarda

Canlı performans/Konser albümleri

  • Teoman-Bülent Ortaçgil Konser (2007)
  • Konserler (2012)

Düetleri

  • 1996: "Papatya" (Özlem Tekin ile düet)
  • 2000: "İki Yabancı" (Şebnem Ferah ile düet)
  • 2001: "Zamparanın Ölümü 2" (Pamela Spence ile düet)
  • 2002: "Mevsim Sonbahar" (Metro ile düet)
  • 2004: "En Güzel Hikayem" (Şebnem Ferah ile düet)
  • 2007: "Aşk Kırıntıları" (Sarah Nile Cameron ile düet)
  • 2007: "Taş Bebek" (Göksel ile düet)
  • 2007: "Zehr-i Zakkum" (Zakkum ile düet)
  • 2008: "Kişisel Bir Şey" (Rashit ile düet)
  • 2009: "Kal" (Atiye ile düet)
  • 2009: "Palavra" (Göksel ile düet)
  • 2009: "Arsız" (Hande Yener ile düet)
  • 2010: "Yakın Ölüm Deneyimi" (Rashit ile düet)
  • 2011: "Bana Öyle Bakma" (İrem Candar ile düet)
  • 2011: "Sensiz Olmaz" (Nilüfer ile düet)
  • 2011: "Portakal Orda Kal" (Ömür Gedik ile düet)
  • 2012: "Dönence" (Kurtalan Ekspres ile düet)
  • 2013: "İki Zavallı Kuş" (Aylin Aslım ile düet)
  • 2013: "Özgürlüğün Elinde" (Şebnem Ferah ile düet )
  • 2015: "Seninim Son Kez" (İrem Candar ile düet)
  • 2016: "İki Aşk" (İrem Candar ile düet)
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon