Whitney Houston
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Single'lar 

Whitney Houston Kimdir

Houston'un 48 yıllık hayatından unutulmaz kare

John ve Cissy Houston'ın sevimli kızları Whitney Elizabeth Houston, New Jersey/Newark'ta 9 Ağustos 1963'te dünyaya gözlerini açtı. Annesi Elvis Presley'in vokalisti, kuzeni Dionne Warvick bir süperstar, vaftiz annesi ise efsanevi şarkıcı Anetha Franklin'di.

İlk gençlik yıllarında Seventeen, Glamour ve Cosmopolitan gibi ünlü moda dergilerinde foto model olarak poz verdi. New York'taki bazı kulüplerde sahne aldı. 1983 yılında ilk plak anlaşmasını imzaladı. 

İlk plağından sonra Houston, dünyaca ünlü müzik dergisi Rolling Stone tarafından müzik dünyasının yeni starı olarak selamlandı. 

Çevresinde Aretha Franklin, Gladys Knight, Dionne Warwick ve Roberta Flack gibi büyük isimlerin bulunduğu siyahi sanatçı, her zaman ailesinden büyük destek gördüğünü belirtti. Resimde ise Warwick ve annesi ile görülüyor. 

"Şarkı söylemek benim için konuşmak kadar kolay" diyen Houston, 1986 yılında tam üç dalda Grammy ödülü kazandı. Aynı yıl Amerikan Müzik Ödüllerinde 7 ödül ve MTV Müzik Ödülü'nü havaya kaldırdı. 

Haziran 1987'de ikinci albümünü piyasaya sürdü. Yine rekorlara imza attı. Müzik listelerinde hit olan "I Wanna Dance With Somebody", "So Emotional" ve "Didn't We Almost Have It All" parçalarıyla Beatles'ı solladı. 

Houston, yoğun müzik kariyeri boyunca aşka da zaman ayırmayı başardı. Eddie Murphy ve Bobby Brown gibi isimlerle iz bırakan ilişkiler yaşadı. 

1991'de Birinci Körfez Savaşı çıktığında, Amerikan Futbol finali öncesi sergilediği sahne performansıyla bütün Amerika'yı birleştirdi. 

18 Temmuz 1992'de kötü çocuk Bobby Brown ile evlenince hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Houston, "Üzülmeyin, Bobby'nin çok iyi bir kalbi ve ruhu var" diyerek hayranlarını teselli etti. 

"Gimme a Break" ve "Silver Spoons" gibi televizyon dizilerinde yer alan sanatçı, 1992 yılında Kevin Costner ile oynadığı "The Bodyguard" filmiyle de Hollywood'a adım attı. 

4 Mart 1993'te kızı Bobbi Kristina Brown'u dünyaya getirdi. Kristina ile sahneye çıkmayı seven Houston, kızı için "O benim en büyük ilhamım. En büyük aşkım ve destekçim" diyordu. 

"Bodyguard"dan sonra 1995'te Loretta Devine, Angela Bassett ve Lela Rochon ile birlikte Waiting to Exhale filminde oynadı. Başrolü üç isimle paylaşmaktan hoşlanmadı: " Biliyorsunuz ben starım. Öylesine bir oyuncu olmak istemem." 

"Bir daha film çevirmeyeceğim" demesine rağmen 1996 yılında Denzel Washington ile birlikte "The Preacher's Wife" çalışmasında yer aldı. 

Aralarında rekabet olduğu söylentilerini boşa çıkarmak için Mariah Carey ile, 1998 MTV Müzik Ödülleri töreninde sahneye aynı elbiseyi giyerek çıktı. 

Houston ve Brown çifti, Şubat 2000'deki Grammy ödülleri için verilen partiye giderken görülüyor. Bir ay önce ise gazetelerde, Hawaii havaalanında çiftin valizinde mariuhana bulunduğu haberleri çıkmıştı. 

2001 yılında Michael Jackson'un plak şirketiyle 100 milyon dolarlık anlaşma yaparak Pop Kralını tahtından etti. "Wanna Be Startin Somethin" hit oldu. 

2002'de Diane Sawyer'a verdiği söyleşide, eroin kullanıcısı olmak için çok para kazandığı esprisini yaptı. Eroini, stresten kaynaklanan ve sesinin çatallaşmasına da yol açan davranış bozukluğunu alt etmek için kullandığını belirtti. 

Mayıs 2003'te, Siyahi Yahudilerin çağrısıyla gittikleri İsrail'de, Houston ve Brown, Ürdün Nehri'nde vaftiz töreni yaptılar. 

Uyuşturucu için tedavi gördükten sonra Eylül 2004'te Dünya Müzik Ödelleri töreninde sahne aldı. 

2005'te yeni bir albüm çıkarmak yerine, yeniden rehabilitasyon tedavisine başladı. 

2009'da "I Look to You" albümünü çıkardı. Aynı yılın Şubat ayında da dünya turnesine çıktı. 

2009'da kızı Kristina ile birlikte "Good Morning America" programına çıktı. Burada ve daha sonra "National Enquirer" ve "InStyle" gibi dergilere verdiği söyleşilerde uyuşturucu kullanmadığını vurguladı. 

15 yıl aradan sonra "Sparkle" filmiyle (10 Ağustos 2012'de gösterime girmesi bekleniyor) beyaz perdeye geri döndü. "People" dergisine, Jordin Sparks ile birlikte oynadığı film için, "Bu çalışma tamamen kostümler ve saç stilleriyle ilgili" demişti. 

48 yaşındaki Houston, 11 Şubat'ta bir otel odasında hayatını kaybetti. 

Yaşam öyküsü

Whitney Houston, Cissy Houston gibi başarılı bir gospel şarkıcısının kızı ve Dionne Warwick gibi başarılı bir R&B şarkıcısının kuzeni olarak dünyaya geldi. Ayrıca efsane isim Aretha Franklin, vaftiz annesiydi. Böyle bir ailede Whitney de çocukluk yaşlarından itibaren müzikle ilgilenmeye başladı. Önceleri doğduğu yer olan New Jersey'deki kilise korolarında şarkı söyleyen Whitney, zamanla profesyonelliğe adım attı.

Önceleri annesinin, Chaka Khan'ın ve Lou Rawls'ın vokalistliğini yapan Whitney Houston aynı zamanda mankenlik de yapıyordu.

Zamanın "Glamour", "Seventeen" gibi dergilerinin kapaklarını süslemişti. Öte yandan sesini geliştiriyor, ilerideki profesyonel yaşamına yavaş yavaş hazırlık yapıyordu.

Arista ile anlaşma

Whitney Houston'un ilk hiti Teddy Pendergrass'le 1984'te yaptığı 'Hold me ' isimli şarkıdır. Bu şarkı Whitney'in 1985'te çıkaracağı ilk plağının habercisi olmuştu. Aynı bu single gibi Houston'un ilk kişisel albümü de çok sevilmiş ve önemli bir satış grafiği elde etmişti.

Albümden çıkan "Saving all my love for you", "Greatest love of all" ve "How will i know" gibi parçalar uluslararası bir başarı elde ederken ABD listesi Billboard Hot 100'de zirveye oturmuştu. Ayrıca "Saving all my love for you" sanatçıya o yıl üç dalda aday olduğu Grammy müzik ödüllerinde ilk ödülünü kazandırmıştı. Aynı yıl, Stevie Wonder, Michael Jackson, Lionel Richie, Ray Charles ve birçok ünlüyle "We are the world" isimli şarkıyı seslendirdi.

Sadece 2 yıl sonra Whitney, 2. solo albümü olan 'Whitney'i çıkarmıştır. 19 milyon gibi ciddi bir satış grafiği elde eden albümden çıkan single'lar,"I wanna dance with somebody", "So emotional", "Didn't we almost have it all" ve "Where do broken hearts go"'dur. Bu albümle de Whitney Houston, ikinci Grammy'sini kucaklamıştı.

The Bodyguard

1990'da Whitney Houston, üçüncü kişisel albümü "I'm your baby tonight"ı yayımladı. 10 milyon adetlik bir satışa ulaşsa da önceki albümlerinden daha az satmıştı. Bu arada olimpiyatlar için seslendirdiği 'One moment in time' adlı şarkıyla listelerde önemli başarılar elde etmiştir. 1992'de Houston, Oscar'lı aktör Kevin Costner'la "The Bodyguard" adlı filmde baş rolü paylaştı. Film büyük beğeni topladı. Ama asıl başarı, Houston'un filmden sonra çıkardığı soundtrack albümle geldi. Dünya çapında 42 milyona yakın satan soundtrack, Houston'un en büyük hitlerini barındırmaktadır. "I will always love you" teklisi başlı başına 20 milyona yakın bir satış elde etti ve kendi dalında bir rekor kırmıştı.

Kariyerinin devamı

Whitney Houston, bu albümle 3 Grammy ödülünün dışında çok sayıda ödül de kazandı. Aynı dönemde meslektaşı Bobby Brown ile evlendi ve bu evlilikten 1993'te "Bobby Kristina" isimli bir kızı oldu. The Bodyguard'dan sonra 2 filmde daha rol alan Whıtney Houston, bu iki filmin film müzikleriyle de başarılı oldu. 1990'larda elde ettiği başarıları 2000'lerde devam ettirdi. 2001 yılında Michael Jackson'ın solo kariyerinin başlamasının 30. yıl dönümünde Michael Jackson'ın "Wanna be startin' something" isimli şarkısını seslendirdi ve bu şarkıyla sesinin hâlâ güçlü olduğunu ispatlamıştı. R & B şarkıcısı Aaliyah ile ortak bir projede yer alacakken Aaliyah'ın ani ölümü üzerine proje rafa kaldırıldı.

Birçok kuruluş tarafından yaşam boyu başarı ödülleri kazandı. Çağımızın sorunu uyuşturucuyla uzun yıllar mücadele etti. Uyuşturucu sorunundan kurtulduktan sonra Fashion's Rock ve 2008 Grammy ödüllerinde kameraların karşısına geçti.

Clive Davis ile işbirliği yaptığı son albümü "I look to you" dünya çapında 1 Eylül 2009'da müzik marketlerdeki yerini aldı.

Ölümü

11 Şubat 2012 günü, saat (TSİ) 23:55'te Beverly Hills'deki Beverly Hilton otelindeki odasındaki küvette ölü bulundu. 8 Şubat 2012 tarihinde doğum yeri New Jersey'de babasının yanında Fairview Mezarlığı'na defnedildi. 22 Mart 2012 tarihinde ölümünün; boğulma, koroner arter hastalığı ve kokain kullanımı olduğunu kamuoyuna açıklandı. Toksikoloji raporlarına göre ölüm sebebi ''kaza'' olarak nitelendirildi. Cenazesine Stevie Wonder, Tony Bennett, Clive Davis, Aretha Franklin, Alicia Keys, Dionne Warwick, Dolly Parton, Oprah Winfrey, Quincy Jones ve eski eşi Bobby Brown'da katıldı. Tony Bennett Whitney için: Önce Michael Jackson sonra Amy Winehouse şimdi Whitney; artık nasıl müzik dinleyebiliriz ki. demiştir.

Diskografi

Stüdyo albümleri

  • 1985: Whitney Houston
  • 1987: Whitney
  • 1990: I'm Your Baby Tonight
  • 1998: My Love Is Your Love
  • 2002: Just Whitney
  • 2003: One Wish: The Holiday Album
  • 2009: I Look to You

Film müziği albümleri

  • 1992: The Bodyguard
  • 1995: Waiting to Exhale
  • 1996: The Preacher's Wife

Toplama albümleri

  • 2000: Whitney: The Greatest Hits
  • 2001: Love, Whitney
  • 2004: Artist Collection: Whitney Houston
  • 2007: The Ultimate Collection
  • 2012: I Will Always Love You The Best Of Whitney Houston

Çalıştığı sanatçılar

  • Chaka Khan (Vokal)
  • Teddy Pendergrass (Düet "Hold Me" 1985)
  • Jermaine Jackson (Düet "Nobody Loves Me Like You Do" 1985)
  • Jermaine Jackson (Düet "Take Good Care Of My Heart" 1985)
  • Jermaine Jackson (Düet "If You Say My Eyes Are Beautiful" 1985)
  • Cissy Houston (Düet "I Know Him So Well" 1987)
  • Aretha Franklin (Düet "It Isn't It Wasn't It Ain't Never Gonna Be" 1989)
  • Stevie Wonder (Düet "We Didn't Know" 1990)
  • Dionne Warwick (Düet "Love Will Find A Way" 1993)
  • Bobby Brown (Düet "Something In Common" 1994)
  • Cece Winans (Düet "Count On Me" 1995)
  • Mariah Carey (Düet "When You Believe" 1998)
  • George Michael (Düet "If I Told You That" 1998)
  • Enrique Iglesias (Düet "Could I Have This Kiss Forever" 1998)

Whitney Houston'un kızı Kristina Brown

22 yaşındaki Kristina Brown, 31 Ocak'ta Atlanta'daki evinde küvetin içinde bilincini kaybetmiş halde bulunarak hastaneye kaldırılmıştı. Annesi ve babası gibi şarkıcılığı seçen Brown'ın beyninde giderilemeyen hasar oluştuğu belirtilmişti.

KRISTINA BROWN ANNESİYLE AYNI KADERİ PAYLAŞTI: ÖLÜM, KÜVETTE GELDİ

Kristina'nın annesi 6 Grammy ödüllü Whitney Houston da 11 Şubat 2012'de Beverly Hills'te kaldığı otel odasının küvetinde ölü bulunmuştu. Uyuşturucu aldığı belirlenen Houston'a yapılan otopsi, sanatçının küvetin içine yüzüstü düşerek kazara boğulduğunu ortaya çıkarmıştı.

WHITNEY HOUSTON TÜM SERVETİNİ KIZINA BIRAKMIŞTI

Houston tüm servetini kızı Kristina Brown'a bırakmıştı.

Whitney Houston, kızıyla defalarca sahne almıştı.

'HERKESE TEŞEKKÜRLER'

Kristina Brown'ın ailesi tarafından yapılan açıklamada, Brown'ın hayatını kaybettiği duyurularak hastanedeki mücadelesi süresince kendisine destek veren herkese teşekkür edildi.

Bobbi, geçtiğimiz yıl annesinin evlat edindiği, birlikte büyüdüğü Nick Gordon'la evlenmişti.

WHITNEY HOUSTON'UN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ŞÜPHELER

Whitney Houston'un ölümüyle ilgili birçok komplo teorisi ortaya atılmıştı. "İlluminati" tarikatının bu işte parmağı olduğunu ileri süren birçok kişi, Houston'un otel odasındaki ölümünün şüpheli olduğunu ileri sürdü. Houston'un ölümünden sadece 2 gün sonra gerçekleşen Grammy Ödülleri'ndeki sahne şovlarının ise, bu ölümle ilgili olduğu iddia edildi.

Whitney Houston'un kızı Kristina Brown'un da annesiyle aynı kaderi paylaşarak ölüme "küvette" gitmesi bu şüpheleri yeniden gündeme taşıdı.

"The Bodyguard" filminde seslendirdiği "I Will Always Love You" (Seni Daima Seveceğim) şarkısıyla Türkiye'de de milyonlarca kişinin gönlüne taht kuran Whitney Houston'ın kızı Bobby Kristina Brown, meslektaşı Bobby Brown'la evliliğinden dünyaya gelmişti. 

SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon