Yasemin Mori
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Single'lar 

Yasemin Mori Kimdir

Çocukluğu

Babası askeri lise'deki eğitimi ve albaylığa kadar yükselmiş rütbesinin yanında İDGSA mezunu bir mimardır. Annesi de Türk Hava Yolları'nda satış şefi olarak çalışmıştır.[1] Babası'nın mesleki durumları nedeni ile, doğumundan itibaren İstanbul'da geçen ilk yıllarının ardından ilkokul eğitimi'ne başladığı döneme kadar Kuzey Kıbrıs, Diyarbakır, Ankara ve Edirne'de yaşamıştır.

Rumeli'den göç eden Bulgaristan Türklerinden olan akrabalarından anneannesi ve teyzesinin sevgi sözcüğü olarak kullandıkları kız anlamına gelen, okul senelerinde de Jim Morrison'a olan bağıyla sağlamlaşan takma ismi Mori'yi benimsemiştir. 2. albüm süreci sırasındaki röportajlarında da, Memento Mori'nin ikinci kelimesinden ilham aldığını açıklamıştır.

Müzik kariyeri

Ablasının katkıları ile, ilk bestelerini ortaokul döneminde yapmaya başlamıştır. Kings of Convenience'ın 6 Temmuz 2005'teki İstanbul konserinde sahneye fırlayarak dans etmiştir, o zamandan beri üzerinde çalıştığı, tüm söz ve müzikleri kendisine ait, ilk stüdyo albümü olan Hayvanlar'ı 10 Temmuz 2008'de Irmak Plak ve Balet Plak etiketleriyle piyasaya sürmüştür. Bu albüm'ün sanat tasarımı'nı üniversite arkadaşı Seha Can ile üstlenmiştir.

Mori, Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden 2004'te mezun olmuş ve çalışmalarından bazılarını bir dönem MySpace ve Tumblr sayfalarında yayınlamıştır. İkinci albümü Deli Bando'yu Ekim 2012'de Dokuz Sekiz etiketi ile piyasaya sürmüş, albümün gelişmesinde Korhan Futacı ve Kara Orkestra ve Boğaziçi Caz Korosu ile çalışmıştır.

Üçüncü albümü Finnari Kakaraska'yı Mart 2015'te çıkaran Yasemin Mori, albümde Ajda Pekkan'ın Gel şarkısını ve Nâzım Hikmet'in Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş şiirini yorumlamıştır. Çıkış parçası Oyna'nın klibi, Mori'nin 33. yaş günü olan 4 Mart 2015'te yayımlanmıştır. Albümdeki klibi çekilen diğer şarkılar arasında Elim Tetikte, Gel ve Ellerimin Karası yer almaktadır.

Diskografi

Albümleri

  • 2008: Hayvanlar
  • 2012: Deli Bando
  • 2015: Finnari Kakaraska
  • 2018: Estrella

Single'ları

  • 2008: Aslında Bir Konu Var
  • 2012: Dünya
  • 2016: Yine Buluşuruz (Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile)
  • 2020: Rampa Stampa

Ortak çalışmaları

  • 2002: Sıfır - Sizden Nefret
  • 2017: Sansar Salvo - Kalbimi Koydum Ortaya

Finnari Kakaraska, Yasemin Mori'nin 12 Mart 2015'te çıkardığı üçüncü stüdyo albümü'dür. Albümün çıkış parçası olan Oyna'nın klibi, Mori'nin 33. yaşgünü olan 4 Mart 2015'te yayımlanmıştır. Albümünde Ajda Pekkan'ın Gel şarkısını ve Nâzım Hikmet'in Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş şiirini yorumlamıştır. Albüm isminin adı hakkında Vatan Gazetesi'nde şöyle açıklamıştır; 

Hayvanlar', Yasemin Mori'nin ilk stüdyo albümü. 10 Temmuz 2008'de Irmak Plak tarafından yayımlandı. 

Liste başarıları

Masstival 2008'de konser verir iken.Albüm Single En yüksek
Türkiye Türkiye Rock Avrupa
Hayvanlar "Aslında Bir Konu Var"
"Mutsuz Punk"
"Nolur Nolur Nolur"

Albüm dışı şarkıları

Özellikle konserlerinde söylediği bu parçalara rağmen; Yasemin Mori, MTV'nin beniMTV programı'nın Ekim 2009'da yayınlanan bölümünde yeni albümünü ne zaman çıkaracağı konusunda kesin bir kararı olmadığını söylemişti. 2011 sonbaharı'nda ikinci albümü Deli Bando'yu yıl sonunda çıkaracağını duyurmuş, ancak kayıt süreci'ndeki yeni fikirlerinden dolayı albümün gelişme süreci 2012 sonbaharı'na kadar sarkmıştır.

  • Bir Beyaz Balina
  • Uzay Kuşu
  • Hey Baksana
  • Can Canbaz
  • Karamel
  • Mutsuz Böcek
  • Dünya Her gün Vals Yapar

Video klipleri

  • Aslında Bir Konu Var
  • Mutsuz Punk
  • Nolur Nolur Nolur
  • Dünya
  • Deli Bando
  • Uçurumlar
  • Işığa Geldi Çocuklar
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon