Yılmaz Morgül
MP3 MÜZİK

İNDİRMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYINIZ .. !CLICK THE ALBUM TITLES TO DOWNLOAD .. ! YOUTUBE'dan DİNLEMELERİNİZ SIK SIK REKLAMLARLA KESİLECEKTİR.  KESİNTİSİZ DİNLEMEK İÇİN ALBÜM BAŞLIKLARINI TIKLAYARAK ONLINE DİSKTEN DİNLEMENİZİ ÖNERİRİM   

Albümler 

Single'lar 

Yılmaz Morgül Kimdir

14 Ocak 1964 tarihinde İstanbul'un Beykoz ilçesinde yedi çocuklu Morgül ailesinin altıncı çocuğu olarak doğmuştur. Aslen Rize'lidir. Babaannesinin ud çalıp söylemesi ve babası İbrahim Bey'in usta bir tulum müzisyeni olması nedeniyle müzikle içiçe büyüdü. 7 yaşındayken babası öldü.
İlk, orta ve lise öğrenimi boyca müsamerelerde şarkılar söyledi, korolarda yer aldı, tiyatro oyunlarında roller üstlendi. Onbir yaşına geldiğinde Yurdaer Doğulu Müzik Merkezinde müzik eğitimine başladı.

Yılmaz Morgül, İshakağa İlkokulu, Ziya Ünsel Ortaokulu, Ferit İnal Lisesi, Kadıköy Belediye Konservatuarında okudu. Bütün okul yaşamı boyunca çeşitli işlerde çalıştı. Tarla işçiliğinden garsonluğa, komilikten inşaat sahalarına kadar kendi harçlıklarını kazanarak okudu.

Yılmaz Morgül, bugüne kadar Üsküdar, Kalamış, Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy Musikî Cemiyetleri'nden dersler alarak kendini hazırladı. Yurdaer Doğulu Müzik Merkezi'inde eğitim aldı.

1988 yılında ilk olarak Adana'da Divan Otel'inde assolist olarak sahneye çıktı. "Elveda İstanbul" adındaki ilk albümünü 1995 yılında çıkardı. 1996 yılında çıkardığı albümünde Orhan Gencebay'ın "Dertler Benim Olsun", Cengizhan Altuntaş ve Mehmet Ilgın'ın "Ağlama Değmez Hayat"ını kendi tarzıyla yeniden seslendirdi. Zeki Müren'in unutulmaz filmlerinden biri olan "Bahçevan"ın aynı isimli şarkısını yeniden okudu.

1994 yılında "Elveda İstanbul" şarkısıyla artık bütün ülkenin tanıdığı bir sanatçı oldu.

"Gökkuşağı" adında Türkiye'yi tanıtan programı sundu. Türkiye'nin bütün yörelerinde ve Azerbaycan, Avusturya, Belçika, Amerika, Avustralya, Hollanda, Fransa, Almanya, İsveç, İsviçre gibi ülkelerde konserler verdi.

1997 yılında çıkardığı Üçüncü albümü "Masum Yalanlar"da çıkış parçası, "Her Kuşun Eti Yenmez" isimli Serdar Ortaç şarkısı oldu.

Avustralya'nın Brisbeyn şehrinde 1997 yılında 32 ülkenin katıldığı Güney Pasifik Şarkı Yarışmasına "Uluslararası Star"konumuyla katılıp "En İyi Yorumcu" ödülü aldı.

Levent Kırca - Oya Başar ile "Olacak O Kadar TV"de bir yıl çalıştı.

Cilt kanserine yakalandı, Yedi yıl boyunca Amerika'da tedavi gördü.

Olay TV'de "Yılmaz Morgül Şov" isimli bir program yaptı.

Yılmaz Morgül, beş yıl aradan sonra müzik dünyasına iddialı bir şekilde giriş yaparak, büyük titizlikle hazırlanan maxi single çalışması ''Yalnızlık Makamı'' Esen Müzik etiketiyle 17 Mart 2015 tarihinde tüm müzik marketlerde ve dijital kanallarda yerini aldı.

7 Şubat 2016 tarihinde başlayan "Survivor 2016" yarışmasına Yılmaz Morgül de Ünlüler takımında katıldı. 14 Kаsım 2016 tarihinden itibaren Tv8'de başlayan "Mutlu Günler Türkiye" programını sunmaya başladı.

Diskografi

  • Elveda İstanbul (1995)
  • Aşık Olmak İstiyorum & Unutama Beni (1996)
  • Yılmaz Morgül II (1996)
  • Masum Yalanlar (1997)
  • Olduğum Gibiyim (2000)
  • Türk Sanat Müziği Klasikleri (2001)
  • Can Parçam (2003)
  • Cennet (2005)
  • Türk Sanat Müziği Klasikleri (2008) 2CD
  • Yılmaz Morgül (2010)
  • Yılmaz Morgül & Ayfer Er - Aşk Benden Sorulur (2013)
  • Yalnızlık Makamı (2015)
  • Yılmaz Morgül 2016 (2016)
  • Yılmaz Morgül Pop (2017)
SOSYAL PAYLAŞIMLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon Icon
SOSYAL AĞLAR
Icon Icon Icon Icon Icon Icon